Det isländska lågprisflygbolaget WOW air börjar flyga från Arlanda och lanserar samtidigt en ny flyglinje till New York City. Totalt kommer WOW air flyga till 7 destinationer från Arlanda till Nordamerika via Reykjavik.

Resenärer som vill flyga vidare till bolagets destinationer i Nordamerika gör ett kort stopp i Reykjavik på cirka 1 timme och 40 minuter. WOW air flyger från Arlanda till Washington, Boston, San Francisco, Los Angeles, Toronto, Montréal och New York.

– Genom att flytta till Arlanda från Västerås får vi möjlighet att erbjuda våra passagerare fler internationella anslutningar och vi får ett större flygnätverk. Vår affärsidé är att erbjuda resenärer prisvärda alternativ till USA och Kanada med kort transfertid i Reykjavik, säger Skúli Mogensen, vd och ägare, WOW air.

En enkelbiljett till Reykjavik kostar från 499 kronor enkel väg. En enkelbiljett till New York startar från 999 kronor. Biljettpriset inkluderar skatter och ett handbagage upp till 10 kg (42x35x25cm) plus en handväska eller laptop. Bokningsavgift och pristillägg för förvald sittplats tillkommer.

– Vi är väldigt glada över att hälsa ett nytt flygbolag, WOW air, välkomna till Arlanda. Nu får våra resenärer både en ökad tillgänglighet till Island och även en kortare transfertid till de destinationer i USA och Kanada som flygbolaget trafikerar från Reykjavik, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Med start fredag 18 november flyger WOW air fyra gånger per vecka mellan Arlanda och Reykjavik med vidare anslutning till USA och Kanada: måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar (med ytterligare flygavgångar under jul och nyår).