Icelandair meddelar nu en ytterligare expansion av sitt nätverk med två nya destinationer, en året runt service till Tampa, Florida och säsongstrafik till Philadelphia, Pennsylvania. Till Philadelphia med fyra avgångar i veckan – på onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Tampa börjar trafikeras med två flygningar i veckan på måndagar och torsdagar.

Icelandair, operationell sedan 1937, har en lång och lysande historia av att sammanlänka Nordamerika och det europeiska fastlandet genom Island. Flygbolaget har bidragit till att öka turismen till sitt hemland med rekordsiffror och stärkt Island som en av Europas hetaste resmål. Idag fortsätter Icelandair att växa genom att lägga till nya flygplan till sin moderna flotta, fler destinationer och populära bekvämligheter inklusive personlig in-flight entertainment och gate-to-gate Wi-Fi. Med dagens tillkännagivande av Tampa Bay och Philadelphia kommer Icelandair nu erbjuda service till 18 nordamerikanska gateways från Skandinavien.

– Tampa och Philadelphia kommer att ytterligare stärka Icelandairs närvaro i östra delen av USA genom att bättre förse våra passagerare med snabbare restider till fler än 25 destinationer i Europa. Residenter av Florida och Philadelphia kommer nu att ha ett uppfriskande alternativ när de reser till Island och vidare, samtidigt som islänningar och européer kommer att ha direkt tillgång till soliga stränder och många attraktioner i Tampa Bay-området samt till den historiska staden Philadelphia, USA:s femte största stad. Detta är ett spännande och viktigt ögonblick för Icelandair och vi ser fram emot att välkomna både Philadelphia och Tampa Bay ombord i 2017 ”, säger Birkir Holm Gudnason, VD för Icelandair.

Philadelphia är en av de mest populära städerna i USA, beläget i Pennsylvania State och är halvvägs mellan New York och Washington. Philadelphia är en av de viktigaste historiska platserna i USA där både självständighetsförklaringen (1776) och konstitutionen (1787) blev bekräftade och undertecknade. Staden tillhör en av de största i USA:s befolkning, dess omgivande område uppgår till cirka 7,2 miljoner invånare. Icelandair flyger fyra gånger i veckan under sommaren till den internationella flygplatsen i staden, som tillhör bland de största flygplatserna i Nordamerika.

Tampa i Florida är beläget vid den Mexikanska gulfen och är centrum för administration och tjänster för 4,5 miljoner invånare i området och är även känd för sin turism och kuststäder som St. Petersburg, Clearwater Beach och Sarasota. Tampa är ca två timmars bilresa från Orlando.