Nu i vinter är USA hetare än någonsin och Florida slår alla rekord – helst bland barnfamiljer. Under höstlovet har Miami en bokningsökning på hela 84 procent jämfört med 2015. Även resmål som Orlando och Fort Lauderdale får ett rejält uppsving enligt Resia.

– Trycket på USA-resor har varit stort de senaste åren. Men den här hösten och vintern går vi mot ett rekordår. Vi märker inte alls av någon oro för fler orkaner eller hur det stundande presidentvalet ska påverka landets turism. Många lockas av USA:s välkomnande atmosfär, kombinationen av fina stränder och pulserande stadsliv, shoppinglivet samt blandningen av människor, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Allt fler svenskar firar också höstlovet på ett kryssningsfartyg i Karibien med Miami, Fort Lauderdale eller Port Canaveral som avresehamn. Även lekfulla Orlando är mer populärt än vanligt i år. Under höstlovet har bokningarna hit ökat med hela 127 procent. I Miami och Florida passar det utmärkt att hyra bil att ta sig runt till alla sevärdheter. Det finns en del bolag att välja på så kolla upp priserna innan du åker på en jämförelsesajt. En sida som kan rekommenderas är biluthyrning.nu, de jämför alla hyrbilsbolag i USA som Thrifty, Hertz, Dollar, Avis, Budget, Mex, Sixt, Alamo, U-Save, , Pacific Rent A Car och National, du kan läsa mer här. Kolla även upp vilka villkor som gäller när du bokar en hyrbil i USA och vilka försäkringar som du behöver, mer information om vad som gäller hittar du här. USA är ett fantastik bil land och passar utmärkt att upptäcka med en hyrbil. Två nya direktflyglinjer mellan Stockholm-Fort Lauderdale och Köpenhamn-Miami har också påverkat den stora USA-efterfrågan.

– Det var länge sedan vi såg så här stora ökningar på bara ett år. Men den växande trenden är ett kvitto på att Florida har allt som behövs för en lyckad semester och här finns något för alla. Det ska bli spännande att se om trenden håller i sig även nästa år – men det tror jag, säger Bo Jakobsson.

Tio i topp-lista över höstlovets mest bokade resor: *

 1. Miami
 2. Orlando
 3. New York
 4. San Francisco
 5. Fort Lauderdale
 6. Los Angeles
 7. Honolulu
 8. Las Vegas
 9. Tampa
 10. Fort Myers

De fem mest populära utflykterna i Florida:

 1. Alla nöjesparker i Orlando – framför allt Disney World och Universal Studios.
 2. Sawgrass Mills – shoppingcenter nära Fort Lauderdale.
 3. Nationalparken Everglades – för att beskåda alligatorer och krokodiler.
 4. Alla fantastiska stränder – till exempel Clearwater Beach som är nummer 1 på TripAdvisors lista över USA:s vackraste stränder.
 5. Key West – Karibien fast ändå inte. Populärt med dagsutflykter från Miami.

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av USA-resor under höstlovet 2016.

Källa: Resia AB