Följ med Bo Landin till USAs vackraste nationalparker inklusive Yellowstone med sin enorma djurrikedom. Vi stannar till vid Grand Canyon tills solnedgången färgar klipporna röda. Den djupa ravinen är ett resultat av att Colorado River grävt sig ner i Arizonas röda berg, och vi följer floden vidare mot än mer storslagna naturområden.

Rundresa till USAs nationalparkerResans höjdpunkt blir Yellowstone som är världens äldsta nationalpark. Vi ser Old Faithful som är den mest kända av de 300 gejsrarna och här finns gott om varma källor i färgstarka nyanser. Hundratals bisonoxar vandrar i gryningen över stäppen på väg mot floden. I Klippiga Bergens dalgångar ser vi prärievargar och med lite tur även grizzlybjörnar som fiskar i forsarna.

San Francisco erbjuder klassiska motiv så som Golden Gate Bridge och spårvagnarna med Alcatraz i bakgrunden. Bo Landin är mest känd från TV-programmet Naturen. Efter sin tid som programledare flyttade han till Utah i USA. Nu tar Bo med oss till sina smultronställen bland nationalparkerna och delar på sitt fängslande sätt med sig av all sin kunskap.

Källa: Thabela Travel som är specialist på resor med svensk guide till länder med spännande natur och kultur.